Esittely

Olen reilu viisikymppinen koiraharrastaja Itä-Suomesta, Joensuusta. Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2008 ja kennelnimen sain vuonna 2010. Olen myös suorittanut Suomen Koirankasvattajien järjestämän Kasvattaja-Akatemian vuonna 2015. Jäänsärkijän kennelnimen taustalla ovat edesmennyt bokserini Urho ja ensimmäinen ranskanbulldoggini Sisu. Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Suomen Ranskanbulldogeissa sekä SuKoka Ry’ssä. Olen aikoinani valmistunut iktyonomiksi ja nyt 2000-luvulla koirahierojaksi ja klinikkaeläintenhoitajaksi sekä myös lähihoitajaksi lasten- ja nuorten puolelta. Nykyisin työskentelen määräaikaisena päiväkodeissa, mutta luonto- ja eläimet ovat kuitenkin lähimpänä sydäntäni. 

Koirien kanssa olen ollut tekemisissä pienestä pitäen. Lapsuudenkodissani meillä oli kiinanpalatsikoira ja ensimmäinen oma koira oli bokseri Rasmus, jonka sain vuonna 1992. Kun Rasmus jouduttiin lopettamaan, otin heti uuden bokserin, Urhon. Boksereiden kanssa harrastin mm. hakua, metsäjälkeä, agilitya, näyttelyitä ja viestiäkin kokeiltiin. Urhon kanssa treenattiin päälajina hakua ja tavoite oli mennä alokasluokan kokeisiin. Kisavalmiiksi koiran sainkin, mutta harmillisesti juuri koepäivänä koira sairastui epilepsiaan ja samana vuonna Urho jouduttiin lopettamaan.

Ensimmäisen ranskanbulldogin, Sisun, sain vuonna 2007. Kun Urho lopetettiin vuonna 2009, otin Sisun kaveriksi Hertan ja ensimmäinen pentue meille syntyi vuonna 2011. Tällä hetkellä olen kasvattanut yksitoista pentuetta. Jalostuksessa otan huomioon ensisijaisesti koirien terveyden, luonteen sekä kivan ulkomuodon.  Luonteissa haen yksilöitä, jotka ovat avoimia, aktiivisia ja sellaisia koiria, joiden kanssa on helppo tulla toimeen tilanteissa kuin tilanteissa. 

Pennut kasvavat meillä normaaleissa kotioloissa ja ennen luovutusta ne on totutettu erilaisiin elämisen ääniin, talouden muihin koiriin, lapsiin, autoiluun sekä ulkona olemiseen. Kesäpennut pääsevät myös viikoksi-kahdeksiviikoksi mökillemme saareen, jossa ne tutustuvat moottoriveneessä kulkemiseen, portaisiin, veteen yms. Kun pennuilla on paljon virikkeitä ja uusia ympäristöjä koettavana, niin niistä tulee myös huomattavasti rohkeampia ja reippaampia ja siten ne voidaan luottavaisin mielin luovuttaa uusiin koteihin.  

Mikäli olet kiinnostunut koiristamme ja tulevista pentueistamme, niin ota yhteyttä rohkeasti joko puhelimitse tai sähköpostitse. Meille saa myös tulla kotiin tutustumaan koiriini ja keskustelemaan ranskanbulldogeista ja kasvatusajatuksistani.

 

 

Secured By miniOrange